Opskrift på hurtig og lækker ice latte

Chokoladetærte med blød chokonøddefyld og chokoladeganache

img_0015

Så blev det altså tid til en opskrift på en virkelig lækker chokoladetærte, hvis I spørger mig. Den er intens af chokolade, lækker cremet og så har den et touch af ristede hasselnødder. Det er altså som at få en bid af himlen, når man sætter tænderne i denne tærte. Lav kagen i dag, så du kan nyde den i morgen, når du går på weekend.

59bf830b-0e62-4a10-b581-a2df9e1b9075
Det her er virkelig en lækker opskrift på en meget intens chokoladetærte. Den er fantastisk til eftermiddagskaffen med en god kop kaffe, men i den grad også som en dessertkage med en kugle is og nogle friske bær.
Før I går i gang med opskriften, så læs hele opskriften igennem for at få et overblik, der er nemlig tre forskellige elementer i kagen, der skal sættes sammen. Jeg har listet elementerne i kronologisk rækkefølge.
fd5065b4-12b1-4cb8-b9de-c41694ae28f8

Kakaomørdej

 • 180 gram Hvedemel
 • 20 gram god mørk kakaopulver
 • 100 gram koldt smør
 • 70 gram flormelis
 • 1 æg (str. M)
Si de tørre ingredienser i en skål og bland dem sammen, skær smør ud i tern og kom det i skålen med de tørre ingredienser sammen med æg.
Brug hænderne til at ælte det hele sammen til mørdejen samler sig og bliver til en ensartet klump. Så snart mørdejen er som den skal være, skal den ikke æltes mere, en mørdej skal nemlig arbejdes mindst muligt med. Kom mørdejen på køl i 1 time.
Når mørdejen har været på køl, rulles den ud, til den har en jævn tykkelse på  ca. 0,5 cm. Herefter rulles dejen ud over en smurt tærteform (23 cm i diameter), og det overskydende skæres fra, hvilket kan bruge til minitærter eller gemmes.
Prik tærtebunden med en gaffel og bag den ved 200 grader i forvarmet alm. ovn i 20-25 minutter (hold øje). 

Blød chokoladenøddefyld

 • 75 gram hasselnødder
 • 150 gram mælkechokolade
 • 1/2 dl fløde
 • 10 gram kold smør (i små tern)
Start med at riste alle hasselnødderne ved 200 grader alm. ovn i 8 minutter. Lad derefter hasselnødderne køle en smule af og “nuller” dem i et viskestykke, så skallerne falder af. Tag 60 gram af hasselnødderne og kør dem til smør i en foodprocesser eller en stærk minihakker. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad, og hæld den smeltede chokolade i en skål sammen med hasselnøddesmøret og almindeligt smør, vend det hele sammen. Hak de resterende 15 gram hasselnødder og vend dem i blandingen. 
Nu er fyldet klar til at komme i tærtebunden, men først når bunden er kølet helt af. 

Chokoladeganache

 • 100 gram god mørk chokolade (alt efter smag og behag)
 • 3/4 dl fløde
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til under kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade, lad det stå i 2 minutter, og rør nu stille og roligt chokoladen ud i fløden, til det bliver ensartet. Hæld så chokoladeganchen over den den fyldte kage og stil igen på køl i minimum 1 time eller natten over, det bliver den kun bedre af.

Pynt

 • 20 gram mælkechokolade
 • rød skovsyre
 • spiseligt guldstøv
Til pyntning har jeg brugt mælkechokolade, rød skovsyre og spiseligt guldstøv, men når det gælder pyntning af kager, så er det altså kun fantasien, der sætter grænser!! 😉

God Fornøjelse og lad mig endelig vide, hvad I synes!

 

img_0017


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på hurtig og lækker ice latte