#4 Friday Cocktail: Brombær mojito

Hjemmelavet pasta

img_2852

Hjemmelavet klinger bare altid godt, hvis I spørger mig, og det er altså ingen undtagelse, når det gælder pasta. Hjemmelavet pasta er en helt anden oplevelse. Jeg elsker personligt pasta, og jeg elsker at lave den selv. Det er altså slet ikke så tidskrævende, som det måske kan virke til. Det tager et par minutter er lave og ælte dejen, den skal hvile i 30 minutter, og derefter skal den blot køres på en pastamaskine, hvilket heller ikke tager meget mere end et par minutter. Herfra skal pastaen blot koges og voila så er der hjemmelavet frisk pasta. Lyder det ikke bare hurtig, nemt og lækkert? Det er bare at komme i gang og hey(!!), det kræver heller ikke særlig mange ingredienser, og dem, det kræver, har du sikkert i forvejen i dine køkkenskabe. God fornøjelse!!

img_2853

 

Det skal du bruge
250 gram mel (mel til alle formål kan bruges)
2 æg
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. olivenolie
Semolina mel (til “drys”)

 

OBS læs hele opskriften godt igennem inden du starter

img_2854

Bland mel og salt i en tallerken og form det som et bjerg, lav en fordybning i bjergtoppen og placér æg samt olivenolie heri (se billede). Pisk æggene ud i melet med en gaffel til det begynder at samle sig, tag så dej og overskydende mel ud på borde og ælt pastadejen med hænderne til den føles sej, den må ikke være fugtig.

img_2855

Ælt dejen ved at køre håndfladen ned og trække dejen lang (som jeg prøver at vise på ovenstående billede). Når pastadejen har den rette konsistens og dejen er helt ensartet, kommen den på køl. Den skal hvile i minimum 30 minutter, men kan sagtens ligge længere tid.

Tag pastadejen ud af køleskabet og kør den tynd på en pastamaskine (husk hele tiden at sørge for, at pastaen er drysset med mel, så den ikke klistrer). Når dejen er ca. 2-3 mm i tykkelse køres den til bånd, og her gælder det igen om, at få drysset med mel og pas på med at ligge pastabåndene for meget oven i hinanden. Kog pastaen i 1-2 minutter i saltet vand, og sådan(!!) så er der lækker frisklavet pasta.

img_2856

Jeg brugte min pasta i en ret med svampe og røget bacon, og det kommer der en opskrift på inden så længe  .

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#4 Friday Cocktail: Brombær mojito