#5 Friday cocktail: Hindbær mojito

Havregrød med tvist af æble og ingefær

God formiddag derude, jeg håber, I har det dejligt. Min dag er startet skønt med denne skål havregrød, I har sikkert hørt det tusinde gange før, men det gør altså bare en klar forskel, hvordan man starter dagen. Derfor er det også vigtigt for mig, at min morgenmad aldrig ser kedelig ud, det er så lidt, der skal til, men det kan altså gøre dagen bedre.

8898b676-d97f-4ff7-84bb-f7fc2f88396f

Denne havregrød har et twist af æble og ingefær, hvilket giver et frisk pust til den traditionelle havregrød, og det smager skønt – god fornøjelse.

 

 2 personer // 20 minutter

Æblemos

2 æbler
2 spsk. lyst rørsukker
3 cm revet ingefær
1 dl vand
saften fra 1/2 citron

Skræl æblerne og skær dem i tern, kom ternene i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre ved middelvarme til æblerne er udblødte. Tag æblemosen af varmen.

 

Havregrød

2 dl havregryn
2 dl mandelmælk
2 dl vand
1 spsk. æblegrød (gem resten til topping)
1 knivsspids salt
1/2 revet æble (gem den anden halvdel af æblet til topping)

Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog, lad det simre ved middelvarme til grøden har den ønskede konsistens.

 

Topping

1 spsk. vaniljeskyr
1 spsk. æblemos
1/2 æble skåret i skiver
1 håndfuld mandler
friske mynteblade
skovsyre

Så er det ellers bare om at få pyntet din havregrød, så den kommer til at indbydende ud, og her er det altså kun fantasien, der sætter grænser. Ha’ en dejlig dag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#5 Friday cocktail: Hindbær mojito