Tacos med teriyaki kylling

Min audition til masterchef 2018

I aften starter en ny uge i masterchef studiet, og jeg er så spændt på, hvordan det hele kommer til at forløbe, og hvordan jeg fremstår på tv. Jeg er faktisk en lille smule nervøs for at se mig selv på tv, men jeg glæder mig også.

Da min audition blev vist i tirsdags, så man ikke særlig meget til mig, så hvis man ikke kender mig, og ikke ved at jeg er med, har man nok slet ikke registreret mig. Jeg vil alligevel gerne skrive en lille beretning om min oplevelse til Masterchef audition.

 

92df7d73-e0c8-44d7-8816-ddaa009ed224

 

Jeg havde ikke vidst i ret lang tid, at jeg var gået videre fra casting og derved fik muligheden for at stille op til dette års audition. Der var ikke tid til lange overvejelser, og jeg blev ret hurtig klar over, at jeg ville lave dessert, da det var det, jeg syntes, der kunne beskrive mig bedst. Dagen før audition tilpassede jeg min ret, så den blev nøjagtig, som jeg gerne ville have den. Nu var jeg klar til at møde de 3 masterchef dommere – et spændende øjeblik.

 

33a759d1-adcf-43f9-a59e-f9a51e782f9a

 

Det blev dagen, hvor jeg skulle prøve kræfter med audition. Hen på eftermiddagen pakkede jeg min køleboks og drog afsted mod masterchefstudiet. Her stod folk fra produktionen klar til at tage i mod alle os håbefulde deltagere, et kokketeam tjekkede vores kølebokse, og herefter fik vi lov at bevæge os ind i studiet.

Her begyndte spændingen for alvor at kunne mærkes, der var på en eller anden måde en helt vild stemning. Alle audition deltagere ville det så gerne, alle håbede at netop deres ret faldt i dommernes smag og det samme gjaldt for mig. Hele stemningen i studiet påvirkede mig, jeg måtte bare gøre mig fortjent til det hvide forklæde. Jeg ville det mere end nogensinde før.

 

26abfb4c-9df7-4557-ad05-b4f8400885a2

 

Endelig blev det min tur til at gå i køkkenet, og jeg gik nu i gang med at forberede min audition ret, mens et kamerahold filmede alt, hvad jeg gjorde og sagde. Det skulle jeg lige vænne mig til.

Alt i mens jeg gjorde min ret klar til dommerne, forsøgte jeg at snakke og smile til kameraet, og tiden fløj afsted. Nu var det altså tid til den mest nervepirrende del.. jeg skulle ind til dommerne.

 

3cde8807-27ad-454b-bc62-b3b47e60c89b

 

Jeg kommer ind til de tre herrer, hilser pænt på dem og begynder stille og roligt at anrette min ret. Jacob Mielcke kommer op og stiller mig en masse spørgsmål, og jeg husker så tydeligt det første.. “Hvem er du?” Ja det spurgte han mig om, og jeg synes, det føltes SÅ underligt, jeg kendte jo dem. Det følte jeg i hvert fald, jeg gjorde.

Jeg har set alle sæsoner af det danske masterchef, så jeg vidste jo godt, hvem de var. Egentlig var det jo overhovedet ikke underligt, for hvordan i alverden skulle de dog vide, hvem jeg var. Jeg var jo bare Julie fra Jylland, ikke ligefrem bekendt – haha.. Jeg synes, det var en sjov oplevelse, men jeg forklarede selvfølgelig hvem jeg var, hvor jeg kom fra, og hvorfor jeg nu stod der og lavede dessert til nogle af Danmarks dygtigste kokke.

 

a86c2a82-ccb8-4697-b986-b81642a3d498

 

Tiden mens de smagte på min dessert føltes uendelig lang, jeg var overhovedet ikke sikker på noget som helst, men jeg ønskede jo så brændende, at de kunne lide, hvad de smagte. Jeg følte mig utrolig “blottet”, der stod de og smagte min ret, en ret der beskrev mig, en ret jeg havde lagt alt min kraft og sjæl i. Det lyder måske voldsomt, men madlavning er noget jeg virkelig går op i, det er en kæmpe del af min hverdag og en kæmpe del af mig. Jeg ønskede så brændende, at de kunne lide, hvad de smagte.

 

d8c55661-1f9d-4f90-84db-dc63889a8fca

 

 

Endelig begyndte de at sige noget, og de kunne heldigvis godt lide, hvad de smagte. Faktisk kunne de se, hvordan retten afspejlede mig, hvilket jo var præcis det, jeg havde håbet på. De sagde nogle virkelig pæne ting og gav mig 3 gange klare JA’er. Mielcke gav mig det hvide forklæde på, og jeg kunne nu gå ud af døren med det hvide forklæde og 3 JA’er. Jeg var så glad, jeg kunne næsten ikke være i min egen krop. Det var så vild en oplevelse.. tænk en gang at de 3 dommere kunne lide min dessert, hvilket skulderklap!

Jeg er stadigvæk helt vildt glad og stolt, og jeg håber, I har lyst til at følge med i mit madunivers.

 

1be7a07f-b098-4dc5-b2c6-931cb9823f57

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tacos med teriyaki kylling