Stenbidderrogn med pocheret æg

Fennikelsalat med citrus og kammuslinger

Fennikel, citrusfrugt og kammuslinger – lyder det ikke bare lækkert? Det er en fantastisk kombination, hvis I spørger mig. Opskriften er egentlig ret simpel, men det gør jo kun, at selv når du ikke kan overskue at lave mad, kan du alligevel lynhurtigt forkælet dig selv med denne ultra skønne salat.

e1dc0fa0-b318-4568-a029-693bb5fdb6c7
2 personer (forret)
el.
1 person (frokost)

 

Fennikelsalat

1 fennikel
1/2 pomelo
1 rød grape
1 håndfuld friske koriander

Grape dressing
1/2 dl god olivenolie
saften fra det resterende grape
finthakket friske koriander
salt, peber og evt. acaciehonning

Kom alle ingredienser i en skål og “pisk” let med en gaffel til dressingen tykner en smule.
Smag dressingen til med salt, peber og evt. acaciehonning

Riv fennikel tyndt på et mandolinjern. Skær både af pomelo og grapefrugt
og vend det hele sammen med grapedressingen.
Kammuslinger
Ca. 6-7 kammuslinger
smagsneutral olie
1 spsk. smør

Kom olie på en pande og varm det op til et sted mellem middel og høj varme. Steg kammuslingerne først 2 minutter på den første side og 1 minut på den anden side. Kom sluttelig smør på panden og lad det bruse op omkring muslingerne. Tag kammuslingerne af varmen, dup dem let for overskydende fedtstof og krydder med salt og peber.

Kom kammuslingerne på fennikel-citrus salaten og top af med friske koriander.

Salaten kan spises som en lækker frokostsalat, men den ville altså også gøre sig godt som en forret.

 

Velbekomme

1e4121e4-e5f0-4d78-937c-4fbe54d7c4d1

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenbidderrogn med pocheret æg