Fennikelsalat med citrus og kammuslinger

Mazarinkager med dulceycreme

 

8774d017-fd79-49a8-9080-f3951c492d3e

“Disse små kage-hapsere smager som en bid af himlen og er helt perfekte til eftermiddagskaffe eller som en del af et kagebord..”

 

bd10f642-46d3-402e-b746-fc0f3e0b5dd9

 

 

 

Tid: ca. 2,5 timer
Læs hele opskriften grundigt igennem før du starter..

 

Mazarinbund
130 gram marcipan
125 gram sukker
50 gram hvedemel
120 gram blødt smør
1 æg

Riv marcipan og bland det godt sammen med sukker til det er helt smuldret. Kom hvedemel og blødt smør i blandingen og pisk det hele godt sammen, så dejen bliver helt ensartet og alt marcipan er rørt ud. Tilsæt så æg, og rør det godt ud i massen. Dejen fordeles i en springform på ca. 23 cm i diameter.
Bunden bages i forvarmet alm. ovn ved 200 grader i 20 minutter.
Lad bunden køle godt af, og brug så en udstikker eller et glas med ca. 3-4 cm diameter til at udstikke små runde mazarinbunde.

 

Dulceycreme

70 g Valfrona Dulcey chokolade
2 dl piskefløde

Dulcey chokolade og fløde kommes i en lille gryde og varmes op ved middelvarme til lige under kogepunktet. Det er vigtigt, at det IKKE kommer op at koge. Lad blandingen køle lidt, og kom den så i en pose og sæt på køl. Blandingen skal køles godt ned.
Når blandingen er blevet helt kold (her kan jeg ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at blandingen får lov at køle helt ned til den kun er et par grader) hældes den i en skål og piskes til en luftig chokoladecreme.

 

Mørk chokoladecreme

50 g god mørk chokolade
1,5 dl piskefløde

Dette step har præcis sammen fremgangsmåde som dulceycremen, det er bare en anden type chokolade, der bruges.
Chokolade og fløde kommes i en lille gryde og varmes op ved middelvarme til lige under kogepunktet. Det er vigtigt, at det IKKE kommer op at koge. Lad blandingen køle lidt, og kom den så i en en pose og sæt på køl. Blandingen skal køles godt ned.
Når blandingen er blevet helt kold, hældes den i en skål og piskes til en luftig chokoladecreme.

Kom de to chokoladecremer i hver sin sprøjtepose og sprøjt “dutter” på mazarinbundene. Her kan man passende bruge tyller til at kæle lidt ekstra for udseendet på de små søde mundfulde.

 

Rigtig god fornøjelse og god mandag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fennikelsalat med citrus og kammuslinger