Mazarinkager med dulceycreme

Roulade med mandelkrokant og blød chokoladecreme

Det er weekend, og det er en virkelig god undskyldning for at forsøde eftermiddagskaffen med en syndig kage. Denne roulade er som en lille bid af himlen, hvis jeg selv skal sige det. Den knasende mandelkrokant og den bløde chokoladecreme går altså lige i hjertet. Lav en lækker kop kaffe til, det kræver den..

 

Chokoladecreme

100 gram god mælkechokolade
2 dl piskefløde

Mælkechokolade og fløde kommes i en lille gryde og varmes op ved middelvarme til lige under kogepunktet. Det er vigtigt, at blandingen IKKE kommer i kog.
Når blandingen er kølet lidt af, kommes den i en pose og sættes på køl. Blandingen skal køles godt ned ca. 3 timer eller natten over.
Når blandingen er blevet helt kold (her kan jeg ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at blandingen får lov at køle helt ned, til den kun er et par grader) hældes den i en skål og piskes til en luftig chokoladecreme.

 

Mandelkrokant

100 gram sukker
75 gram mandler

Fordel sukker i et jævnt lag på en pande, og varm det langsomt op ved lav varme. Undgå at røre i sukkeret før det er helt smeltet. Når sukkeret er smeltet og har fået en gylden brun farve, kommes mandlerne på panden. Rør gør rundt så karamellen omslutter mandlerne, og kom det så over på et stykke bagepapir, lad det køle. Når mandelkrokanten er kølet af, hakkes den groft. Tag lidt af den hakkede mandelkrokant fra til pynt, det resterende skal bruges til selve rouladedejen.

 

Rouladedej

2 (M/L) æg
100 gram sukker
100 gram mel
1 tsk. bagepulver
Grofthakket mandelkrokant

Kom æg og sukker i en skål og pisk det til en luftigt. Sigt mel og bagepulver heri og vend det sammen. Kom den hakkede mandelkrokant i dejen.
Smør dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 25×35 cm)
Bag ved 200 grader alm. ovn i ca. 6-8 minutter.
(Det er vigtig dejen ikke får for meget, da den skal være blød, så den kan rulles)

Læg rouladen med toppen nedad på et nyt stykke bagepapir og fjern bagepapiret fra bunden.
Mens rouladen stadigvæk er lidt lun, smøres chokoladecremen på, og rouladen rulles forsigtigt.

 

Pynt

100 gram god mælkechokolade
Mandelkrokant
Spiseligt bladguld

Pynt med smeltet mælkechokolade, den hakkede mandelkrokant og evt. lidt spiseligt guld. Gå aldrig på kompromis, når det gælder pyntning af dine kager.. 😉
Opbevar rouladen på køl til den skal spises.

 

God fornøjelse

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mazarinkager med dulceycreme